Onze nieuwe trainer

Even voorstellen!

Toen ik op de lagere school zat liep ik altijd met een meisje, uit mijn broer zijn klas, mee naar huis. Zij zat op badminton en ben toen een keer meegegaan. Inmiddels speel ik al ruim dertig jaar badminton en heb ik bij diverse verenigingen gespeeld zoals bij Drop Shot en DKC in Den Haag. Het hoogste wat ik heb gespeeld is 3e divisie.

Ik ben begonnen met training geven toen ik twintig was bij Corbulo (Voorburg), vervolgens heb ik de jeugd bij Drop Shot (Den Haag) getraind. Daarna heb ik bij meerdere clubs training gegeven zowel voor jeugd als voor senioren. In totaal geef ik nu ruim twintig jaar training. Het is niet mijn beroep, maar ik doe het extra naast mijn werk. Ik beheer een webwinkel www.pro-racket.nl voor de verkoop van badmintonspullen, Yonex en Kumpoo. Kumpoo is een nieuwe merk in Nederland en ben de importeur van dit badmintonmerk.

Badminton is de mooiste, snelste en meest fysieke sport die er is. Ik kan al mijn energie er in kwijt. Het is een hele sportieve sport, in de tijd dat ik heb gespeeld is er nooit een opstootje geweest, zoals bijvoorbeeld bij voetbal. De scheidsrechter wordt gerespecteerd voor zijn beslissingen, daar zouden voetballers een voorbeeld van moeten nemen. Vanaf heden neem ik de functie van trainer over. Ik ga proberen de senioren wat bij te brengen om het badmintonnen nog leuker te maken. En hopelijk te promoveren met alle competitie teams.

Ik woon in Voorburg en heb een dochtertje van 5 ze heet Yoëlle, ze woont bij haar moeder in Zeeland. Verder heb ik ook een grote hond die Bahloo heet.

Ook speel ik tennis en soms fitness. Daarnaast mag ik graag naar sport kijken; Formule 1, voetbal (Ajax, ik mis geen wedstrijd) en natuurlijk mijn grootste hobby is mijn dochtertje.

Ik kijk ernaar uit om jullie te trainen en daarbij jullie ook nog wat te leren.

Randy van der Bijl