Over ons / Geschiedenis

‘Sporten in een fijne omgeving’ dat is het doel van Badmintonclub BC Sluyk Lekkerkerk. De afgelopen jaren is de club uitgegroeid van een bescheiden dorpsclubje naar een de van de grootste verenigingen van Zuid-Holland. Hoe we dat doen? Door iedereen: jong, oud, fanatiek of recreatief een plekje te geven.

Badminton Club Sluyk Lekkerkerk is opgericht in mei 1970 en is aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond. Dankzij de inzet en het enthousiasme van een groot aantal vrijwilligers hebben we bijna 160 leden.

Badminton is een zeer leuke sport, die je op veel niveaus kunt spelen. Gezellig een beetje slaan, de dagelijkse stress afreageren of zeer fanatiek “ertegenaan”: alles is mogelijk! BC Sluyk Lekkerkerk staat voor gezelligheid en voor badminton leren spelen in een goede sfeer.

BC Sluyk Lekkerkerk is er voor iedereen die lekker wil bewegen: van beginnende recreant tot ervaren competitiespeler.

Voor meer informatie over het ontstaan en de geschiedenis van badminton verwijzen we je door naar de website van Badminton Nederland: Badminton.nl geschiedenis