Jan Timmer is bij BC Lekkerkerk vele jaren als hoofdtrainer actief geweest. En in zijn kielzog hebben ook Arjenne, Jeroen, Maarten en Laura hun actieve deel bijgedragen aan BC Lekkerkerk. De sociale en verbindende drijfveren sijpelden in alles door ten gunste van het verenigingsleven. Jan was een persoon die binnen en buiten de vereniging een boegbeeld vormde. Jan in al zijn kwaliteiten heeft veel betekent voor BC Lekkerkerk.

Als oud-docent, of gewoon als persoon zelf, ging praten, verhalen vertellen en het geven van duidelijke instructies hem makkelijk af. Hij was stellig in zijn van verwachtingen bij de trainingen wat gepaard ging met een luid en duidelijke stem en/of motiverende woorden. Het neerzetten van prestaties met de teams werd gecombineerd met het sociale aspect. Ook werd aangegeven wat deelname aan een vereniging betekent aan sociale omgang en inspanning. Jan wist dit alles goed te combineren met de fun-factor. Dit liet zich zien trainingen en spel en was een wederzijds genoegen tussen Jan en (G-)Badmintonners. Het enthousiasme van Jan tijdens het jeugdkamp van BC Lekkerkerk met Jeroen als trouwe secondant staat ook bij velen in het geheugen gegrift. In zijn rol als journalist bezocht hij vele bedrijven in de regio en daarmee wist hij ook veel sponsors aan BC-Lekkerkerk te verbinden. Niets onttrok zich aan de oren en ogen van Jan en zijn betrokkenheid was altijd groot.

Met een kielzog aan herinneringen kwam toch het moment om weloverwogen afscheid te nemen van BC Lekkerkerk. Voor ons en voor Jan een soort van rouw. We gluurden en groetten elkaar nog via de ramen van sportcafé de Bakwetering.

We werden even stil toen we hoorden over zijn plotselinge overlijden. Jan was degene die voor zoveel leden voor meerdere dagen per week we met elkaar onze inspanningen deelden. We kunnen hem alleen maar postuum bedanken voor zijn inzet en putten troost uit mooie herinneringen voor wat hij voor ons als individuele leden en als vereniging heeft betekent.

Het hechte gezin Timmer moet hun fijne vader en grootvader missen. In gedachten zijn we bij hen en wensen hun veel sterkte.

Namens bestuur en (oud) leden,
Voorzitter BC Lekkerkerk

Door Redactie