Over ons

Badmintonclub Lekkerkerk (BCL) is opgericht op 22 mei 1970 en bestaat op dit moment uit ongeveer 40 jeugdleden en 40 seniorleden.

BCL wil haar leden de mogelijkheid bieden om de badmintonsport op verschillende niveaus te beoefenen; zowel recreatief als competitief. Het streven is om de leden uit te dagen en zichzelf op sportief vlak te verbeteren. Het leveren van een prestatie is bij BCL echter niet het belangrijkst. Het samen plezier hebben tijdens en na het badmintonnen staat bij ons hoog in het vaandel.

BCL heeft als belangrijkste doel een sociale vereniging te zijn waarbinnen iedereen zich thuis voelt. Waarden als saamhorigheid, behulpzaamheid en sportiviteit passen bij onze vereniging.

Om het sociale aspect van de vereniging te versterken worden er ook diverse activiteiten naast het badmintonnen georganiseerd. Kijk voor de diverse activiteiten verder op de website.

We spelen het gehele seizoen door in de plaatselijke sporthal De Bakwetering. Het badmintonseizoen loopt gelijk aan een schooljaar.

De trainings- en speelavonden zijn op dinsdag en donderdag. Op de dinsdag start de jongste jeugd welke wordt gevolgd door de ouderen jeugd en senioren.

Competitiewedstrijden thuis worden gespeeld op donderdagavond of op de zaterdag.

Samengevat bieden wij:

  • Badminton voor iedereen;
  • Twee of zelfs drie keer per week spelen/trainen, voor recreatie-, jeugd- en competitiespelers;
  • Een gunstige contributie;
  • Goede trainers voor meerdere trainingen per week;
  • Extra trainingsmogelijkheid voor talentvolle jeugd én de mogelijkheid met senioren mee te trainen;
  • Kosteloze training voor (beginnende) recreatieleden;
  • Verschillende clubevenementen (zoals een feest, clubkampioenschappen);
  • Gezinskorting vanaf 4e lid.

Wil je graag kennismaken met de badmintonsport en met onze vereniging? Kom dan langs op donderdagavond (vanaf 18 jaar) of zaterdagochtend (6 tot 18 jaar) in sporthal De Bakwetering te Lekkerkerk en probeer het zelf. Je hoeft niet direct te besluiten of je lid wilt worden. Wij zorgen voor een racket en shuttles.