LEKKERKERK- De eerste stappen maken richting competitiebadminton, dat is de insteek van het jaarlijkse Luijten Verwarming IJssel en Lektoernooi van BC Sluyk Lekkerkerk. In sporthal De Bakwetering namen spelers van verschillende verenigingen het tegen elkaar op.

Het toernooi, georganiseerd voor spelers die nog net niet competitiespelen, is inmiddels vaste prik op de agenda van Sluyk Lekkerkerk. ‘Soms is de stap naar de bondscompetitie voor spelers nog te groot, vertelt mede-organisator Eric Meijerink, ‘dan is een toernooi zoals deze, dé manier om te wennen aan spelers van andere clubs.’

Met zo’n 40 deelnemers is het Luijten-toernooi een succes. Eric Meijerink: ‘Als je hoort dat clubs zoals Blue Sky hun clubwisselbeker weer graag komen verdedigen weet je dat je een goed toernooi neerzet’. Naast de club uit Bergambacht, mocht Sluyk Lekkerkerk ook een nieuw gezicht verwelkomen. Uit Vlissingen kwam een delegatie van badmintonclub De Asteroiden. ‘Ook voor spelers van deze vereniging was het dé ideale gelegenheid om buiten de eigen sporthal actief te zijn.’

Het toernooi bestond niet alleen uit het spelen van wedstrijden, maar ook de ontspanning van badmintongerelateerde spelletjes. Uiteindelijk pakten de gasten uit Vlissingen de eindoverwinning. De grote clubbeker mocht mee naar Zeeland. ‘’Uiteraard wel met de belofte dat ze volgend jaar terugkomen om de beker te verdedigen, besluit Meijerink.

Benieuwd naar de badmintonsport? Jeugdspelers zijn welkom op dinsdagavond (vanaf 18.00 uur) en zaterdagochtend vanaf 9.00 uur in Sporthal de Bakwetering.

Door Redactie