Voor BC Sluyk Lekkerkerk is het competitieseizoen weer gestart! Waar de leden bijna 6 maanden niet konden trainen, mochten zij de eerste week van september de zaal weer in om wat shuttletjes te slaan. Na twee weken trainen, stonden de eerste competitiewedstrijden dit weekend al weer op het programma!

Het door Amicitia-gesponsorde eerste team begon deze week uit tegen Krimpen aan de Lek, Shuttlek 1. Met een iets andere samenstelling dan voorgaande jaren, wist BC Sluyk Lekkerkerk 1 vier punten mee naar huis te nemen.

De dubbels werden onderling verdeeld met de tegenstander. Waar nieuwkomers Silas & Werner er niet in sloegen om aan het langste eind te trekken, wonnen Chimay & Cavoa de damesdubbel wel. Ook de singles werden verdeeld. Werner kwam in single net iets te kort en Silas verloor helaas ook zijn eerste single van het seizoen. Chimay en Cavoa wisten wel hun tegenstanders achter zich te laten, waardoor het team met een 3-3 tussenstand aan de mixen begon. Ondanks dat de mixduo’s volledig nieuw zijn ten opzichte van vorig jaar, sloeg het team er toch in 1 mix binnen te slepen. Werner & Cavoa sloegen er niet in te winnen, maar Silas en Chimay wonnen tot slot de gelijkmaker. Het team speelt uit 4-4 en is daarmee stabiel begonnen.

Team 3 kwam deze week ook uit tegen Krimpen aan de Lek. Zij hadden iets meer moeite met hun tegenstanders. Het team nam 1 punt mee terug naar Lekkerkerk. Het eerste herenteam speelde afgelopen donderdag uit bij Papendrechtse BC, waar zij helaas met 6-2 verloren. Tot slot bracht het tweede herenteam ook een bezoekje aan Shuttlek. Zij wisten een klapper van een seizoensopening te maken en wonnen met 8-0.